Kuinka selvitä taloudellisesta ahdingosta?

Mikäli elämässäsi on taloudellista ahdinkoa ja rahahuolet ahdistavat tai stressaavat sinua, voi asiaan puuttuminen tuottaa hetkellisesti yhä suurempaa ahdistusta. Välttely kuitenkin usein vain pahentaa ongelmaa, eikä siitä ole pidempiaikaiseksi ratkaisuksi.… Lue lisää »

Taloudellinen ahdinko

Onko sinulla rahahuolia tai taloudelliseen tilanteeseesi liittyvää ahdistusta? Pelkäätkö tarkistaa pankkitilisi saldoa tai vältteletkö laskujesi maksamista? Taloudelliseen ahdistukseen on monia syitä, eivätkä rahaan liittyvät huolet ja stressi ole epätyypillisiä kokemuksia.… Lue lisää »

Vinkkejä toimivaan etätyöhön

Teknologian kehittymisen myötä etätyö on lisääntynyt. Yhä useammat työskentelevät joustavasti kodista tai muusta työpaikan ulkopuolisesta paikasta käsin, jolloin usein myös työajat ovat joustavia. Joustavuuden kääntöpuolena on kuitenkin monia tekijöitä, jotka… Lue lisää »

Kolme tietoisen läsnäolon harjoitusta

Tietoisen läsnäolon, eli mindfulnessin, tarkoituksena on keskittää huomio nykyhetkeen sellaisena kuin se on ilman tulkintaa tai tuomitsemista. Tavoite ei ole siis tyhjentää mieltä täysin ajatuksista, vaan toisaalle harhailun sijaan ohjata… Lue lisää »

Viisi hengitysharjoitusta rauhoittumiseen

Stressi, ahdistus ja paniikki kiihdyttävät hengitystä, jolloin hengittäminen tapahtuu pinnallisesti rintahengityksenä. Kun keho on hätätilassa, ei looginen ajattelu ole mahdollista. Ensimmäinen askel rauhoittumiseen on kehon rentouttaminen. Syvähengitys mahdollistaa hapen kulkeutumisen… Lue lisää »

Kun tulevaisuus pelottaa

Ilmastonmuutos, sodat, pandemia, työelämän muutokset ja epävarmuus. Tulevaisuus voi toisinaan tuntua painostavalta, pelottavalta ja epämääräiseltä möykyltä, joka voi tuoda mukanaan aina jotakin, mitä emme osanneet odottaa. Käytätkö aikaasi oikeisiin asioihin… Lue lisää »

Työttömyys

Työttömäksi jääminen on kriisi, joka voi viedä pohjan jalkojen alta. Toimeentulon epävarmuus ja rutiinien muuttuminen kuormittavat, ja työttömyyteen voi liittyä monia epämiellyttäviä tunteita, kuten ahdistuneisuutta, pettymystä, vihaa, pelkoa, surua ja… Lue lisää »

Velkaantuminen ja taloudellinen ahdinko

Suomalaisilla on enemmän velkaa kuin koskaan aikaisemmin. Vuosittain noin puolella miljoonalla henkilöllä on ulosottovelkaa ja yhä useammalla on haasteita saada menonsa maksetuiksi. Erilaiset lainat, kulutusluotot ja laskut saattavat kerryttää suuren… Lue lisää »

Työn ja vapaa-ajan tasapaino

Nyky-yhteiskunnassa työn ja vapaa-ajan välinen rajanveto käy yhä haasteellisemmaksi etätyön ja joustavien työaikojen lisääntyessä. Teknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia toteuttaa työtä, mutta samalla työpaikan oven sulkeminen ei riitä työn karistamiseksi kannoilta,… Lue lisää »

Paha olo

Toisinaan saatat tuntea, että sinulla on paha olla, saamatta kunnolla kiinni siitä, mistä paha olo johtuu. Pahaa oloa voi olla haasteellista saada määritellyksi ja siten keinot sen karistamiseksi voivat olla… Lue lisää »