Halut – entäpä jos ne ovat eri paria?

Haluttaisko? Eikö tänäänkään. Miksi et halua? Seksuaaliset halut ovat monen tekijän summa. Usein puhutaan haluttomuudesta, mutta siitä harvoin on kyse, vaan enemmänkin halujen eriparisuudesta tai eritahtisuudesta. Tämä on kuitenkin erityisen… Lue lisää »

Yksinäisyys pikkulapsiperheessä

Yksinäisyyden tunteet ja kokemukset eivät ole tavattomia pikkulapsiperheessä. Uuden elämäntilanteen myötä yksinäisyys voi korostua ja viedä enemmän tilaa omissa ajatuksissa. Yksinäisyys voi tuntua kuluttavalta ja voimavaroja vievältä. Vaikka yksinäisyys on… Lue lisää »

Q&A: Mikä sinua huolestuttaa?

Olemme saaneet kommentteja asioista, jotka tässä hetkessä huolestuttavat. Näihin huoliin asiantuntijamme ovat antaneet omia vastauksia. Q: Muutokset. Kuinka voisi suhtautua elämän muutoksiin positiivisemmin ja miksi muutokset sattuu? A: Muutokset omassa… Lue lisää »

Kuinka selvitä taloudellisesta ahdingosta?

Mikäli elämässäsi on taloudellista ahdinkoa ja rahahuolet ahdistavat tai stressaavat sinua, voi asiaan puuttuminen tuottaa hetkellisesti yhä suurempaa ahdistusta. Välttely kuitenkin usein vain pahentaa ongelmaa, eikä siitä ole pidempiaikaiseksi ratkaisuksi.… Lue lisää »

Taloudellinen ahdinko

Onko sinulla rahahuolia tai taloudelliseen tilanteeseesi liittyvää ahdistusta? Pelkäätkö tarkistaa pankkitilisi saldoa tai vältteletkö laskujesi maksamista? Taloudelliseen ahdistukseen on monia syitä, eivätkä rahaan liittyvät huolet ja stressi ole epätyypillisiä kokemuksia.… Lue lisää »

Identiteettikriisi

Identiteetillä tarkoitetaan käsitystä, joka ihmisellä on itsestään. Se muodostuu esimerkiksi uskomusten, arvojen, kokemusten, muistojen ja ihmissuhteiden pohjalta. Erityisen aktiivisesti omaa identiteettiä etsitään nuoruudessa, jolloin nuori kyseenalaistaa huoltajiensa, kulttuurinsa ja yhteiskunnan… Lue lisää »

Hypokondrian hoito

Hypokondria, eli sairauden pelko, on pakonomainen ja irrationaalinen pelko tai huoli, joka liittyy vakaviin terveydellisiin tiloihin ja sairauksiin. Hypokondrian omahoidossa tärkeää on omasta hyvinvoinnista ja säännöllisestä elämänrytmistä kiinni pitäminen. Hyvinvointia… Lue lisää »

Vinkkejä toimivaan etätyöhön

Teknologian kehittymisen myötä etätyö on lisääntynyt. Yhä useammat työskentelevät joustavasti kodista tai muusta työpaikan ulkopuolisesta paikasta käsin, jolloin usein myös työajat ovat joustavia. Joustavuuden kääntöpuolena on kuitenkin monia tekijöitä, jotka… Lue lisää »