Halut – entäpä jos ne ovat eri paria?

Haluttaisko? Eikö tänäänkään. Miksi et halua? Seksuaaliset halut ovat monen tekijän summa. Usein puhutaan haluttomuudesta, mutta siitä harvoin on kyse, vaan enemmänkin halujen eriparisuudesta tai eritahtisuudesta. Tämä on kuitenkin erityisen… Lue lisää »

Parisuhde ja vanhemmuus

Kun kahden välinen parisuhde muuttuu kolmen ihmisen perheeksi, on muutokset välttämättömiä niin omassa elämässä kuin parisuhteessakin. Vaikka lapsi olisi kauan odotettu ja toivottu, voi lapsen saaminen olla parisuhteelle kriisi. Jokaisen… Lue lisää »

Parisuhteen tukipilarit

Toimivan parisuhteen voidaan karkeasti sanoa muodostuvan kommunikaatiosta, luottamuksesta ja läheisyydestä sekä oman ja yhteisen ajan tasapainosta. Jos kohtaat suhteessasi ongelmia, voi olla hyvä käydä läpi sitä, mistä osa-alueesta ongelmat johtuvat… Lue lisää »

Parisuhdeahdistuksen käsittely

Parisuhdeahdistus on ahdistusta, joka jollain tavalla liittyy parisuhteessa olemiseen. Ahdistuksen lievittämisen kannalta on tärkeää löytää sen taustasyy. Jatkuva epävarmuus parisuhteessa voi johtua aiemmista huonoista kokemuksista ihmissuhteissa, alhaisesta itsetunnosta, kommunikaation puutteista… Lue lisää »

Valehteluun puuttuminen parisuhteessa

Parisuhteen kannalta totuus on paras, vaikkeikaan aina helpoin, vaihtoehto. Totuuden kertominen vaatii usein rohkeutta, mutta niin vaatii myös sen vastaanottaminen. Mikäli kumppanimme valehtelee, emme voi suoraan vaikuttaa siihen, kuinka rehellisiä… Lue lisää »

Kumppanin masennus

Masennus on sairaus, eikä siis merkki heikkoudesta tai laiskuudesta. Kumppanin masentuminen voi kuitenkin vaikuttaa parisuhteeseen. Kun oma kumppani masentuu, on hyvä ottaa selvää sairaudesta ja sen vaikutuksista. Masentunutta ei saa… Lue lisää »

Masentuminen parisuhteessa

Vaikka matala mieliala ja voimattomuus olisi tällä hetkellä kaikki, minkä huomaat, tiedä, että masennuksesta voi parantua. Masennukseen on tarjolla keskusteluapua sekä lääkitystä. Parhaimman ratkaisun itsellesi löydät keskustelemalla asiasta yhdessä lääkärin… Lue lisää »