Mitä tehdä, kun paniikkikohtaus iskee?

Paniikkikohtaus on oireiltaan usein intensiivinen ja kaappaa huomiosi täyttäen ajatuksesi erilaisilla peloilla. Paniikkikohtauksen lievittämiseksi on kuitenkin erilaisia keinoja, joilla voit pyrkiä rauhoittamaan mieltäsi ja kehoasi kohtauksen aikana. Keskity hengitykseen Paniikkikohtauksen aikana… Lue lisää »

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoito

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön diagnosointi ja akuuttivaiheen hoito toteutetaan pääasiallisesti psykiatrisessa sairaanhoidossa. Kun hoito on vakiintunut, voidaan hoito siirtää tilanteen mukaisesti joko erikoissairaanhoitoon tai työ-, opiskelu- ja perusterveydenhuollon piiriin. Koska kaksisuuntainen mielialahäiriö… Lue lisää »

Dysmorfisen ruumiinkuvan häiriön hoito

Ihminen, jolla on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, uskoo ulkonäkönsä olevan jollain tapaa viallinen, ruma tai epämuodostunut. Henkilö ei kykene lakkaamaan ajattelemasta niin sanottua viallisuuttaan, vaikka toiset ihmiset eivät edes huomaisi kyseistä… Lue lisää »

Skitsofrenian hoito

Skitsofreniassa oman sairauden tunteminen helpottaa ensioireiden tunnistamista, ja siten mahdollistaa ajoissa hoitoon hakeutumisen. Hoitoon tulisikin hakeutua viimeistään siinä vaiheessa, kun tunnistaa itsellään skitsofrenian ensioireita tai kun henkilö on itselleen tai… Lue lisää »

Pelihimon hoito

Pelihimo on hillitsemishäiriö, jossa henkilö ei kykene hallitsemaan uhkapelaamistaan. Henkilö ei siis yksin kykene rajoittamaan tai lopettamaan rahapelaamistaan, minkä vuoksi ulkopuolisen avun hakeminen on tarpeellista. Pelihimosta kärsivä ei kuitenkaan itse… Lue lisää »

Fobioiden hoito

Fobioiden eli määräkohteisten pelkojen hoidossa itsehoitona lieviin pelkoihin voidaan käyttää altistusharjoituksia pelkojen lievittämiseksi. Altistusharjoituksissa pelon kohteeseen totuttaudutaan asteittaisesti. Voit aloittaa harjoittelemalla erilaisia rentoutumiskeinoja, joiden avulla omaa mieltä ja kehoa voi… Lue lisää »

Pakko-oireisen häiriön hoito

Pakko-oireisen häiriön hoidolla pyritään parantamaan henkilön elämänlaatua ja lieventämään arkea rajoittavia oireita. Häiriöstä on mahdollista parantua, ja parantumista edesauttaa, mikäli asianmukainen hoito on aloitettu mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aina pakko-oireisesta häiriöstä… Lue lisää »

Hypnoterapia

Hypnoterapia on psykoterapian muoto, jossa hyödynnetään hypnoosia psyykkisten ongelmien hoidossa. Hypnoosille löytyy monia erilaisia teoreettisia määritelmiä ja lähestymistapoja, mutta yleisesti ottaen sillä pyritään suggestioiden avulla saamaan aikaan positiivista muutosta asiakkaan… Lue lisää »

Trauma- ja kriisipsykoterapiat

Trauma- ja kriisipsykoterapioissa käsitellään traumaattisia tapahtumia ja niistä seuranneita traumaperäisiä häiriötä. Kriisiterapiassa käsitellään yksittäisiä elämän traumaattisia kriisejä, kuten läheisen menetystä tai onnettomuuden uhriksi joutumista, ja niiden vaikutuksia yksilön elämään ja… Lue lisää »

Ryhmäpsykoterapia

Ryhmäpsykoterapioissa psyykkisiä ongelmia käsitellään ryhmässä. Istunnoilla kokoonnutaan ryhmän kanssa säännöllisin väliajoin ja yhdessä keskustellaan ongelmista ja niihin liittyvistä asioista. Toisten kokemuksia ja näkökulmia kuuntelemalla ja peilaamalla voi oppia uutta omasta… Lue lisää »