Julkisten paikkojen pelon hoito

Julkisten paikkojen pelkoa on mahdollista hoitaa tehokkaasti terveydenhuollossa. Hoidossa voidaan hyödyntää psykoterapiaa, lääkitystä tai näiden kahden yhdistelmää. Paras hoitotulos saadaan usein yhdistelmähoidolla. Hoidon suunnittelu ja toteutus on usein moniammatillista. Taudin… Lue lisää »

Paniikkihäiriön hoito

Paniikkihäiriöitä on mahdollista hoitaa psykoterapialla, lääkityksellä tai näiden kahden yhdistelmällä. Lääkehoidolla pyritään estämään paniikkikohtausten puhkeaminen ja psykoterapiassa taas paneudutaan paniikkihäiriön taustalla oleviin psykologisiin tekijöihin. Paras hoitotulos saadaan usein yhdistelmähoidolla. Hoidon… Lue lisää »

Paniikkihäiriö ja paniikkikohtaukset

Paniikkihäiriö on yksi ahdistuneisuushäiriöistä ja sen keskeisin oire on toistuvat, äkillisesti alkavat paniikkikohtaukset. Paniikkikohtauksissa ei ole kyse pelkoreaktiosta oikeaan uhkaan tai vaaraan, vaan kohtaukset saavat alkunsa kaikenlaisissa, lähtökohtaisesti turvallisissa, tilanteissa… Lue lisää »

Sosiaalisten tilanteiden pelon hoito

Sosiaalisten tilanteiden pelon hoitoon on olemassa monia tehokkaita hoitokeinoja, joista käytetyimmät ovat erilaiset psykoterapiat, lääkitys tai näiden kahden yhdistelmä. Hoidon suunnittelu ja toteutus on usein moniammatillista. Hoidon suunnittelusta ja mahdollisesta… Lue lisää »

Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön hoito

Yleistyneeseen ahdistuneisuushäiriöön hakee hoitoa arviolta noin puolet häiriöstä kärsivistä, mikä on valitettavaa, sillä häiriöön löytyy monia tehokkaita hoitomuotoja. Tutkitusti toimivia hoitomuotoja ovat erilaiset psykoterapiat ja lääkitys. Useimmiten paras hoitotulos saadaan… Lue lisää »

Ahdistuneisuushäiriöiden hoito – lääkitys

Ahdistuneisuushäiriöitä voidaan psykoterapian lisäksi hoitaa lääkityksellä. Lääkitys riippuu siitä mikä häiriön muoto on kyseessä ja kuinka vakava se on. Lääkkeet eivät paranna ahdistuneisuushäiriötä, vaan ennemminkin ne auttavat oireiden kanssa pärjäämisessä… Lue lisää »

Ahdistuneisuushäiriöiden hoito – psykoterapiat

Ahdistuneisuushäiriöitä hoidetaan usein erilaisilla psykoterapioilla, joissa pääasiallisena hoitomenetelmänä toimii terapeutin ohjaama keskustelu sekä terapian ulkopuolella tehtävät harjoitteet. Psykoterapiakeskusteluissa paneudutaan asiakkaan ongelmiin ja niiden taustalla oleviin syihin. Lukuisat tutkimukset osoittavat, että… Lue lisää »

Mindfulness ahdistuksen hallinnassa

Mindulnessilla, eli tietoisella läsnäololla, tarkoitetaan pysähtymistä nykyhetkeen ja huomion tietoista suuntaamista omiin tuntemuksiin ja ympäristöön. Ahdistukseen kuuluu olennaisesti tulevien ja menneiden tapahtumien murehtiminen, ja tietoista läsnäoloa harjoittamalla pystyt vähentämään niitä… Lue lisää »

Ahdistuksen hallinta ja omahoito

Ahdistuksen tunteelta ei voi elämässä täysin välttyä, mutta sitä kuitenkin pystyy hallitsemaan ja sen kanssa voi oppia elämään. Tässä voivat auttaa erilaiset rentoutumis- ja hengitysharjoitukset sekä tietoinen läsnäolo eli mindfulness.… Lue lisää »