Unettomuuden lääkehoito

Unettomuutta hoidetaan terveydenhuollossa ensisijaisesti lääkkeettömästi, mutta tietyissä tapauksissa lääkäri voi määrätä lääkityksen. Lääkkeitä voidaan erityisesti määrätä tilapäisistä syistä johtuvaan unettomuuteen. Tilapäisiä syitä voi olla esimerkiksi stressi, huolet ja univalverytmin lyhytkestoiset… Lue lisää »

Unettomuuden lääkkeetön hoito

Lähes kaikki meistä kärsivät ajoittain unettomuudesta. Lyhyet unettomuuden kaudet ovat täysin tavallisia, eivätkä usein vaadi hoitoa. Lyhytkestoista unettomuutta on mahdollista parantaa itsehoidollisilla menetelmillä, kuten säännöllisen vuorokausirytmin ylläpitämisellä ja terveellisillä elämäntavoilla.… Lue lisää »

Unettomuuden itsehoito – 7 vinkkiä parempaan uneen

Hyvän unen edellytyksenä on mielen ja kehon rauhallinen olotila, oikeanlainen ympäristö ja säännöllinen unirytmi. Näihin kaikkiin voimme itse vaikuttaa omilla elämäntavoillamme ja valinnoillamme. Tilapäisen unettomuuden ensisijaisena hoitona toimiikin itsehoidolliset menetelmät.… Lue lisää »

Apua unettomuuteen – unettomuuden hoito

Suurin osa meistä kärsii ajoittain univaikeuksista. Voimme kokea hankaluuksia saada unen päästä kiinni tai heräillä yöllä murehtimaan stressin aiheitamme. Lyhytaikaisina uniongelmat ovat tavallisia ja ne usein korjaantuvat itsestään, kun stressaava… Lue lisää »