Kaamosmasennus

Kaamosmasennus on yksi masennuksen muodoista. Kaamosmasennuksessa oireilu alkaa toistuvasti aina pimeiden talvikuukausien tullen. Tyypillisesti oireet alkavat ilmetä lokakuussa ja kestävät helmi-maaliskuuhun saakka. Kesällä masennusoireita ei ilmene. Kaamosmasennuksen oireet ovat pitkälti… Lue lisää »

Vaikea ja psykoottinen masennus 

Vaikeista  masennustiloista kärsii noin 5 % aikuisista. Vaikeassa masennuksessa  oireita on paljon, ja ne aiheuttavat merkittävää haittaa arjen toiminnalle  ja  ihmissuhteille, eikä henkilö ole enää työkykyinen. Vaikeassa masennuksessa  haitat ovat siinä… Lue lisää »

Keskivaikea masennus

Keskivaikeassa masennuksessa oireet vaivaavat suurimman osan päivästä, jopa niin, että tarvitaan sairaslomaa. On tavallista, että erilaisiin elämänvaiheisiin voi liittyä alakuloa tai surua. Ohi mennessään ne ovat normaaleja tuntemuksia, eivätkä tarkoita, että… Lue lisää »

Lievä masennus 

Lievä masennus on yleinen mielenterveyden häiriö. Lievästä masennuksesta kärsii noin 10-15 % aikuisista. Lievä masennus heikentää toimintakykyä ja voi haitata ihmissuhteita, työskentelyä tai opiskelua. On tyypillistä, että lievästikin masentunut lamaantuu ja eristäytyy normaaleista elämänkuvioistaan. Masennus jaetaan… Lue lisää »

Masennuksen asteet

Masennus on yleinen mielenterveyden häiriö. Masennus jaetaan eriasteisiin masennustiloihin sen mukaan, kuinka vaikea-asteisista oireista ja vakavasta toimintakyvyn laskusta on kysymys. Jonkin asteiseen masennukseen sairastuu elämässään noin joka viides ihminen. Masennus heikentää toimintakykyä ja voi haitata… Lue lisää »