Melankolinen masennus

Melankolinen masennus on yksi masennuksen alatyypeistä ja se yleensä vakavuuden asteeltaan vaikeaa. Melankolisen masennuksen tunnuspiirteitä ovat anhedonia eli kyvyttömyys tuntea mielihyvää asioista, jotka sitä tavallisesti tuottavat sekä mielialareaktiivisuuden puuttuminen. Mielialan… Lue lisää »

Psykoottinen masennus

Psykoottinen masennus on yksi masennustilojen alatyypeistä ja se on vakavuudeltaan vaikein masennuksen muoto. Psykoottisen masennuksen oirekuvaan kuuluu tyypillisten vakavien masennusoireiden lisäksi psykoottista oireilua eli harhaluuloja ja aistiharhoja. Tauti heikentää merkittävästi… Lue lisää »

Epätyypillinen masennus

Epätyypillinen masennustila on yksi masennuksen alatyypeistä ja se lasketaan kuuluvaksi vakaviin masennustiloihin. Epätyypillisen masennuksen erityispiirteitä verrattuna tavanomaiseen masennukseen ovat mielialan reaktiivisuus, painon nousu ja lisääntynyt ruokahalu ja unentarve. Koska epätyypillisen… Lue lisää »

Pitkäaikainen masennus

Pitkäaikainen masennus eli dystymia on mielialahäiriö, jota määrittää pitkäaikainen lievä masennusoireilu. Dystymiassa alentunut mieli on kestänyt vähintään kaksi vuotta yhtäjaksoisesti ja lievämuotoisia masennusoireita ilmenee suurimman osan aikaa. Pitkäkestoisen masennuksen kanssa… Lue lisää »