MINDEPUHELIN

  • Mindepuhelimen asiantuntijat

    Asiantuntijamme ovat taustaltaan terveysalan ammattilaisia, jotka Minden toimesta on koulutettu puhelimeen vastaamiseen. Asiantuntijoina voivat olla esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt, kasvatusalan ammattilaiset tai sosiaalipsykologit. Kaikki keskustelut käydään puhelimessa luottamuksellisesti. Mindepuhelimeen voit soittaa myös anonyymisti.

  • Mindepuhelimen salassapitovelvollisuus

    Mindepuhelimeen soittaessasi voit halutessasi soittaa täysin nimettömänä. Kaikilla vastaajilla on täysi salassapitovelvollisuus kaikista asioista, joista keskustelette puhelun aikana - voit siis puhua täysin luottamuksellisesti. Emme kirjaa sinua personoivia tietoja mihinkään rekisteriin, eli varsinaista asiakassuhdetta suhteessa asiantuntijaasi ei täten synny.

  • Mindepuhelimessa ei synny potilassuhde

    Mindepuhelimeen soittaessasi sinulla ei synny potilassuhdetta suhteessa asiantuntijaan. Emme pidä asiakasrekisteriä tai kirjaa sinusta sinua personoivia sisältöjä.

  • Minden asiakasrekisteri

    Soittaessasi Mindepuhelimeen meille ei synny asikasrekisteriä tai potilasrekisteriä. Asiantuntijamme pyrkivät auttamaan sinua haasteessasi eteenpäin puhelun aikana. Meille voit soittaa nimettömänä, joten sinusta ei kirjata mitään sinua personoivia sisältöjä.

    Minden nettisivujen kautta voi syntyä asiakasrekisteri (esim verkkokaupasta tai etsi asiantuntijaa-lomakkeesta), johon tiedot kertyvät vain antamistasi tiedoista. Voit lukea tarkemmin tietosuojaselosteestamme.

  • Koska voin soittaa Mindepuhelimeen?

    Mindepuhelin on avoinna jokaisena viikonpäivänä klo 12-22.00. Mindepuhelin maksaa 1,98€/min + pvm.

YLEISIMMÄT ELÄMÄNHAASTEET

  • Miten saada unta?

    Useat kokevat unettomuutta aamuyön tunteina. Jos heräämisen jälkeen yöllä uni ei tule, on syytä siirtyä pois sängystä, kunnes koet olosi taas väsyneeksi. Tällä tavoin opetat aivoillesi yhdistämään sängyn ja väsyneisyyden. Sängystä poistuminen voi yön pimeinä tunteina tuntua hankalalta, mutta sitä voi helpottaa asettamalla jo illalla itselleen valmiiksi mukava paikka rentoutua, jonne siirtyä jos ei saa unta yöllä. Suositeltavaa on myös tehdä jotain mielekästä puuhaa, joka auttaa sinua rentoutumaan. Voit esimerkiksi lukea kirjaa tai kuunnella rauhallista musiikkia. Lue lisää vinkkejä unettomuuteen.

  • Lasten sosiaalisen median käyttö

    Sosiaalisen median kautta leviää lasten keskuuteen monia sisältöjä, jotka ei ole tarkoitettu lapsien silmille. Lapselle ja nuorelle on tärkeää tarjota tietoa siitä, kuinka sosiaalista mediaa tulisi käyttää ja millaisia haasteita sen käyttämisestä voi seurata. Erilaisia rajoituksia ja sääntöjä on hyvä perustella pelkkien rajojen asettamisen sijaan. Kerro myös tunteista, joita sosiaalisen median käytöstä voi seurata erilaisissa tilanteissa ja kehota lasta tai nuorta kertomaan netissä ilmenevästä kiusaamisesta tai ongelmista itsellesi tai muulle turvalliselle aikuiselle. Jos sinua mietityttää lapsesi sosiaalisen median käyttö, lue lisää tai soita asiantuntijallemme Mindepuhelimeen.

  • Olen yksinäinen

    Yksinäisyyden kanssa on helppoa jäädä yksin, sillä se voi herättää meissä häpeän, alemmuuden tai epätoivon tunteita. Pitkäkestoisen yksinäisyyden kokeminen voi heikentää itsetuntoamme ja täten vaikeuttaa entisestään sosiaalisten suhteiden luomista ja ylläpitämistä. Yksinäisyydestä eroon pääsemiseen ja yksinäisyyden tunteen lievittämiseen voimme kuitenkin itse vaikuttaa omalla toiminnallamme. Lue vinkkimme yksinäisyyden kanssa toimimiseen tai soita Mindepuhelimeen asiantuntijallemme.

Usein kysytyt
kysymykset

MIndepuhelin avoinna
12.00-22.00