Koronapandemian tuomat muutokset saattavat aiheuttaa muutoksia työelämään. Huomatessasi haasteita omassa jaksamisessasi työhön liittyen tai ongelmia työn uusissa toimintatavoissa, on tärkeää, ettet jää yksin. Tilanne on hyvä nostaa esiin työtovereiden ja esihenkilöiden kesken, minkä myötä työyhteisössä voidaan yhdessä pohtia keinoja kestävämpien työskentelymenetelmien ja kuormituksen käsittelemiseksi. Kaikkeen et voi itse vaikuttaa, jolloin työyhteisön tuki on tärkeässä asemassa. Mikäli työssäsi sosiaaliset kohtaamiset jäävät vähäisiksi, pyri mahdollisuuksien mukaan tapaamaan työtovereitasi ja läheisiäsi tai pitämää heihin yhteyttä teknologian avulla.

Tunnista myös ne asiat, joihin pystyt itse vaikuttamaan. Kuten muutoinkin rutiinien, myös työskentelyrutiinien, säilyttäminen poikkeusaikana on tärkeää. Pidä huolta riittävistä tauosta, ruokailusta ja unesta keskittymiskyvyn ja jaksamisen ylläpitämiseksi. Taukojen aikana olisi hyvä pyrkiä liikkumaan, sillä se parantaa keskittymiskykyä ja edistää verenkiertoa. Ulkoilu, oli se sitten rentouttava kävely tai fyysisempi urheilusuoritus, auttaa palautumisessa työpäivien välillä. Etenkin kotoa käsin työskenneltäessä, on ensiarvoisen tärkeää vetää raja työn ja vapaa-ajan välille, sekä kiinnittää huomiota ergonomiseen työskentelyyn. Vapaa-ajalla on hyvä keskittyä tekemään itselle mielekkäitä asioita ja irtautumaan työstä. Pyri noudattamaan myös muita hyvinvointia parantavia toimenpiteitä.

Tukea työhyvinvointiin

Muista, ettet ole tilanteessasi yksin, vaan voit hakea apua työterveydestä tai terveyskeskuksesta. Voit myös soittaa asiantuntijoillemme, jotka osaavat ohjata sinut oikean avun ja tuen piiriin työhyvinvointisi tukemiseksi.

Mindepuhelimeen vastaavat aina terveydenalan ammattilaiset